Martisoare din materiale reciclabile 2015-Ghid util - Clubul pensionarilor >

Martisoare din materiale reciclabile 2015-Ghid util

Martisoare din materiale reciclabile 2015 -Ghid util

snur rosu cu alb

Acest ghid va ofera informatii despre realizarea unor martisoare din materiale reciclabile.

Clubul pensionarilor,iubitori de internet,handmade iti ofera ideea de a executa in 2015 mai multe martisoare din materiale reciclabile -adica martisoare lucrate de mana din orice fel de resturi de fire de lana, bumbac,
ata, matase, ramase de la tricotarea unei caciulite,a unei perechi de manusi, sau a unui pulover - este cea mai ieftina si usoara metoda-sau varianta, de a obtine, lucra, croseta multe martisoare.


Împreună cu mărțișorul se oferă adesea și flori timpurii de primăvară, cea mai reprezentativă fiind ghiocelul.Originile sărbătorii mărțișorului nu sunt cunoscute exact, dar prezența sa atât Români cât și la Bulgari (sub numele de Martenița) este considerată ca fiind datorată substratului comun Daco-Tracic, anterior romanizării la primii și slavizării la ultimii, deși legendele populare îi dau alte origini, care, la Bulgari, sunt legate de întemeierea primului lor hanatla Dunăre, în anul 681. Se mai consideră deasemenea că sărbătoarea mărțișorului a apărut pe vremea Imperiului Roman, când Anul Nou era sărbătorit în prima zi a primăverii, în luna lui Marte. Acesta nu era numai zeul războiului, ci și al fertilității și vegetației. Această dualitate este remarcată în culorile mărțișorului, albul însemnând pace, iar roșu — război. Anul Nou a fost sărbătorit pe 1 martie până la începutul secolului al XVIII-lea[5].

Aceste martisoare din materiale reciclabile pe care voi le veti realiza handmade -adica crosetandu-le si voi le puteti apoi oferi celor dragi sau le puteti valorifica in targuri, piete sau unde credeti voi. 

Daca martisoarele din materiale reciclabile le lucrati voi -nu altcineva - din firele pe care le aveti in casa, faceti o mare economie si faceti si curat in cosul cu fire de crosetat. 

In Clubul pensionarilor,iubitori de internet,handmade -poti sa inveti sa crosetezi si sa tricotezi.

Ca sa crosetezi o floare rosie sau un fluture micut nu iti trebuie nici mult timp , nici mult material reciclabil -folositi orice fir de lana ce gasiti in casa vostra - va veti bucura apoi de realizarile voastre. 

Invatati si fetitele voastre sa croseteze -va vor multumi cand vor fi mai maricele. 

Tu nu crezi ca cea mai buna si usoara metoda de a avea multe martisoare de oferit anul acesta este sa le construiesti handmade din resturi de fire de lana sau bumbac, pe care le ai prin casa?

Invata sa faci o floricica crosetata, un martisor din materiale reciclabile, apoi aseaza floricica ce acum ai crosetat pe un patratel de carton colorat, adauga un snur de martisor-adica un snur rosu/alb- si nu uita sa scri o urare adecvata lunii martie care incepe cu ceva cuvinte potrivite in luna martie  " Primavara aceasta sa iti aduca multe bucurii..."
Priveste filmuletele gasite de mine si inspiratia sigur te va gasi...Daca vrei poti sa crosetezi si un fluturas care aproape ca zboara de pe cartonasul cu snur de martisor...invata sa crosetezi un fluture 3-D- este un model usor si este gata sa zboare acest martisor din materiale reciclabile -fire ramase prin cosul tau de crosetat sau tricotat.
Esti invitata sa ne spui ce crezi despre martisoarele din materiale reciclabile in 2015. Opinia ta conteaza pentru mine!

Trebuie sa citesti si alte postari.. .
Bine ati venit in clubul virtual al pensionarilor
Nu esti membru al clubului?
Inscrie-te acum 

Postări populare

 
****************
***************